Otóż chcę sobie sprawić wiatrówkę. Mam na myśli pistolet ("klamkę"), do 200zł. Jestem zielony w temacie, a chciałbym rozpocząć swą przygodę z wiatrówkami. Na razie jestem bardzo przekonany do najpopularniejszej w tej cenie wiatrówki, a mianowicie Crosmana C11. Ogólnie chyba nie jest zły, co nie? Wiatrówka musi być nowa, nie preferuję używek w żadnym sensie. Cena jest świetna, a sądzę, że dzięki temu nauczę się podstaw strzelectwa.
Kiepsko sądzisz.. podstaw strzelectwa szybciej się z książki nauczysz niż przy Crosie 11.
Jeżeli koniecznie chcesz kupić pistolet to jest chyba jakieś gamo o: http://www.militaria.pl/gamo/wiatrowka_ ... _p5598.xml ale szczerze mówiąc nie wiem co to warte.
Cragmite pisze:Otóż chcę sobie sprawić wiatrówkę. Mam na myśli pistolet ("klamkę"), do 200zł. Jestem zielony w temacie, a chciałbym rozpocząć swą przygodę z wiatrówkami.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
A ja bym Ci polecił to: http://allegro.onet.pl/crosman-2240-i1267865889.html
Pistolet z tej aukcji ma pięć miesięcy - nowy kosztuje średnio 240 zł. Sprzedający dokłada b.ważne kości - w sklepie min. 55 zł. Kolimator nie wiem ile. Mam takiego pistola, jest to parę zdjęć w "naszych zabawkach". Energia zabójcza - przy 20-tym strzale np. 8,347 J. Dolatuje do 75 spoko, na 50 puszki z otwartych. Polecam. http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... c&start=30
No i w twoim przypadku warto byłoby jednak zmienić poglądy i poszukać używanych. Wiatrówka to nie skarpetki, spokojnie możesz być drugim właścicielem;P
Tym bardziej przy takim budżecie. Ja mam 2 używane giwery a za cenę jaką dałem, nowy to bym kupił złom;D
Misiacz pisze:No i w twoim przypadku warto byłoby jednak zmienić poglądy i poszukać używanych. Wiatrówka to nie skarpetki, spokojnie możesz być drugim właścicielem;P
Tym bardziej przy takim budżecie. Ja mam 2 używane giwery a za cenę jaką dałem, nowy to bym kupił złom;D
Święta racja. Fakt zawsze jest ryzyko kupowania używanego sprzętu, ale często to się opłaci. Ja np.: kupiłem Slavie 631 z tuningiem zrobionym przez "Senio" za 300 "-" koszty wysyłki, które pokrył sprzedający.
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Przeczytałem Wasze wypowiedzi i trochę dziwią mnie one, rok czasu miałem Crossmana C11 i równocześnie kupił go również mój kumpel. Strzelaliśmy masę razy przy okazji różnych wypadów poszukiwawczych do bunkrów itp. Rozstrzelaliśmy masę puszek, butelek i innego dziadostwa. Do 15 metrów jest zadziwiająco celny, plus za 18 kulkowy magazynek, praktycznie bezawaryjny. Zepsuła mi się jedynie zatyczka trzymająca zamek którą mi naprawili za 15 zł, sprzedałem ją innemu koledze który ma ją do dziś i kupiłem kolejnego C11 i śmigam nim dalej. Jak za 129 zł to po prostu mega dobry zakup.
Turcar 4.5 mm + Sutter 3-7x20WA
Crossman C11
Crossman C31