Crosman 2240

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
maximus

Crosman 2240

Post autor: maximus »

Troszkę z wyprzedzenie zakładam temat ale za to jak dostanę pistola będe wiedział co w nim poprawić i jak. Otórz na gwiazdę dostanę właśnie C 2240. Interesuje mnie cóż tam można poprawić po fabryce i jak. Wiele chciał bym zrobić sam ale nie wiem czy dam radę bo nigdy nie gmerałem w sprzęcie na Co2. Wiem że na dzień dobry zmienie zamek na taki z szyną, zastanawiam sie też nad zmianą kalibru tylko nie wiem czy warto. Bardzo proszę o porady, linki, schematy.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
gufi-74

Post autor: gufi-74 »

GOOGLE-CROSMAN 2240 lub GOOGLE-CCROSMAN 2240 tuning lub gdziekolwiek indziej.
Zjechałeś Kolegę Chestera22 od najgorszych (ten wielokropek) w temacie DO OBRONY, jesteś w SKS 3 lata a nie chce Ci się poszukać informacji na interesujący Cię temat? Pełno tego. Pozdrowionka :)
Artemis CR600W+Diana 3-9x32AO
Awatar użytkownika
maximus

Ale mnie człowieku interesuje opinia kogoś kogo znam, kogoś do kogo będe mógł ewentualnie zadzwonić bądź napisać na gg gdy będe miał rozbebeszony sprzęt i nie będe wiedział co dalej. Ja wiem (nie wiem czy ty też) Ze na tym forum jest fachowiec od Co2, może się odezwie I widzisz przez to że jestm na forum 3 lata jak napisałeś to wielu z tych ludzi do których kierowałem to pytanie znam osobiście ze zlotu albo z zawodów i wiem jaką wiedzą dysponują. Dlatego zapytałem tu. A tematy na iwebie o C2240 przeczytałem od deski do deski wszystkie więc nie pisz że mi się nie chcę.
A co do kolegi o którym wspomniałeś to nie będe ci tłumaczył dlaczego tak napisałem. Jeśli ty nie widzisz nic idiotycznego w tym pytaniu to proszę cię bardzo poleć koledze wiatrówkę do samoobrony a potem jeszcze wysyłaj paczki do pierdla biedakowi ( bo przecież nikt nie uświadomił mu że nie wolno strzelać do ludzi)kiedy coś zmaluje poleconym przez ciebie sprzętem.

Ale nie o tym chyba jest ten temat co?

Pozdrawim
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

gufi-74 pisze:GOOGLE-CROSMAN 2240 lub GOOGLE-CCROSMAN 2240 tuning lub gdziekolwiek indziej.
Zjechałeś Kolegę Chestera22 od najgorszych (ten wielokropek) w temacie DO OBRONY, jesteś w SKS 3 lata a nie chce Ci się poszukać informacji na interesujący Cię temat? Pełno tego. Pozdrowionka :)

:shock:
Awatar użytkownika
gufi-74

Jestem na forum nowy tak jak i Kolega na którego nakrzyczałeś. Po prostu my nowi nie raz nie zdajemy sobie sprawy, że niektóre pytania zadajemy idiotyczne. Dlatego wziąłem tego Kolegę w obronę, bo czasami nas zielonych warto uświadomić tylko spokojniej . A jeśli chodzi o to czy Ci się chce czy nie to zasugerowałem się tym:
"zastanawiam sie też nad zmianą kalibru tylko nie wiem czy warto. Bardzo proszę o porady, linki, schematy." Bo troszkę na różnych forach o 2240 też wyczytałem. Nie miałem zamiaru prowokować awantury. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
maximus

Jak wyczytałeś trochę to podpowiedz.

Słuchaj a jak by ktoś tobie zadał pytanie jaki nóż kupić do samoobrony allbo który kij bejsbolowy to też byś poradził? Zauważ że tam kolega napisał że myśli właśnie nad nożem. To nie wróży nic dobrego. Poradził byś coś temu młodzieńcowi gdyby był twoim synem?
Awatar użytkownika
gufi-74

Nie i dlatego Mu niczego nie doradzałem. W postach wyżej w jego temacie Koledzy troszkę łagodniej wyjaśnili co się robi z wiatrówkami i do czego one służą i że pomylił fora. A mnie chodziło tylko o to, że tak nagle wyskoczyłeś "że jeszcze są tak ......... ludzie".
Podpowiadał Ci nie będę bo przecież w sieci już wszystko wyczytałeś a ja zasugerowałem się tym: "Bardzo proszę o porady, linki, schematy."
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Bo jak SKS - SKS'em nikt nigdy nie odsyłał tutaj proszących o pomoc i poradę do Googli, co najwyżej podawał konkretne linki. Dlatego SKS jest NASZYM forum, innym od wszystkich, gdzie każdy może zadać każde pytanie nie bojąc się zarzutów o lenistwo.
Bo wiesz gufi-74, my tu zwyczajnie lubimy sobie pomagać. Mam nadzieję, że sam polubisz pomaganie :D

Pozdrowionka
Sorki za OFF...
Awatar użytkownika
gufi-74

Na pewno! :)
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

:) Spokojnie Waćpanowie po co te nerwy ;) .Ja dłubie troszkę w Crosmanach 22XX mogę się podzielić swoimi doświadczeniami ,choć raczej w dziedzinie CO2 to polecam wiedzę kolegi Mikiego z Błonia.Ja jestem w trakcie głębszej przeróbki 2240 /spust,kartusz ładowany z gaśnicy,regulacja sprężyn,regulowane przyrządy celownicze, inne uszczelnienia/Niestety wszystko w niefotogenicznym proszku.Zmiany kalibru nie polecam jakoś nie sprawdziła się w moim przypadku,dokonałem "przeszczepu"lufy z 1377 ale osiągi o dziwo się nie poprawiły.Mogę podesłać Ci to co nazbierałem,jest w tym pistolecie pewien potencjał,ja nie byłem w stanie jego jeszcze wykorzystać,szczególnie że nie dane było mi jeszcze wypróbować regulacji napięcia sprężyny zbijaka.Pozdrawiam :)
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
maximus

No to czekam Pawle na jakieś podpowiedzi. Pistolet przyjedzie jutro lub pojutrze, żona go schowa bo to pod choinkę ale ja go na bank znajdę (w końcu to nie takie duże mieszkanie :mrgreen: ) I coś tam już pogrzebie tak że na wolne w święta będzie jak znalazł.

Gufi-74 nie ma problemu, dla mnie poprostu nie ma miejsca na spokojną odpowiedz na pytanie co kupić żeby w razie czego strzelać z tego do ludzi. I tyle. Widocznie się różnimy w tej kwesti. EOT
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

:) Odezwij się na PW ,część rzeczy odbieram dopiero w przyszłym tygodniu jak będę w Warszawie więc nawet sprzęt mam niekompletny,zdjęcia wole na maila posłać.
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
gufi-74

Maximus - nie różnimy się. Dużo radochy z nowego sprzętu. :)
Awatar użytkownika
maximus

gufi-74 pisze:Maximus - nie różnimy się. Dużo radochy z nowego sprzętu. :)
Jak mawia młodzież - spoko
miki

Post autor: miki »

Poprawić można: spust, kanały dolotowe, zawór strzałowy, dorobić regulację sprężyny bijaka, kolbę i pewnie jeszcze multum różności :)