Obrazek pierwszy,

(wyzerowana była na punkt, na 20m) zacząłem sobie dzisiaj strzelać po długiej przerwie celowane na 10-kę a trafiało od góry tak jak na obrazku, po około 15-może trochę więcej peletkach punkt jednym śrutem na zero mniej więcej a potem następnych kilkanaście w dół jak widać, małą przerwę zrobiłem co by z bliska popatrzeć
Tarczka 2

po tej krótkiej przerwie ponownie strzelanko, tym razem przestrzeliny zaczęły się układać od dołu do góry. Krótka przerwa,
tarczka 3

Wbrew logice przestrzeliny zaczęły się układać na dole, nawet widać krótki okres stabilizacji, gdzie kilka peletek wpadło w jedną dziurę (to ta z małym odskokiem w prawo, prawa dolna ćwiartka tarczki) i nagle od razu zaczęło brać górę tarczy, no nie tak od razu, 2 peletki weszły blisko 10-ki a potem co strzał to wyżej.
Tarczka 4

ponownie winda w dół tyle że z większym rozrzutem by na koniec na dole w miarę się ustabilizować.
Celowałem za każdym razem w 10 czyli środek tarczki, zastanawiam się co może być przyczyną, najprawdopodobniej V0 głupieje (na chrono nie sprawdzałem), ale czemu. Śrut ten, który lubi.
Jeszcze spróbuję postrzelać z innych, akurat mam, ale czy ja wiem czy coś się zmieni. Łącznie na te 4 tarczki (i nie tylko) zużyłem około 70 śrutów. A w pobliże punktu celowania weszło 5-6.