1) Instrukcja jak rozebrać wiatrówkę filmik i demontaż gamo (z tego co wiem, to kopia vantage, więc i rozbiórka powinna być bardzo podobna)
2) Teraz myję wszystkie smarowane części benzyną ekstrakcyjną miękką ścierką
3) Obciąć sprężynę o 1,5-2 zwoje. Tu mam pytanie czy wystarczy ją po prostu upitolić, czy w konkretnym miejscu i czy potem ewentualnie wyszlifować. Czy ciąć z konkretnej strony czy wsio ryba?
4) Widziałem na tym forum wzmiankę o koronie lufy u mnie też wygląda ona paskudnie. Co daje zabieg szlifowania korony? Czy jest warty zachodu, czy dla amatora raczej nie będzie to miało znaczenia? Jeśli tak, to jak się do niej dobrać nie rozwalając przy tym muszki?
5) Ponowne, delikatne smarowanie części smarem miedziowym i do przegubów, tylko zapomniałem które którym

6) montaż wszystkiego do kupy
Jeszcze jedno. Podczas strzelania czasami zauważałem resztki śrutu na komorze ładowania (nie wiem czy tak się to nazywa). To normalne, czy jest to wina wiatrówki/ śrutu. Pestki dostałem w zestawie. Jakieś bliżej nieokreślone grzybki Diabolo robione w Słowacji w czarnym opakowaniu.
Do was mam pytanie czy dobrze to rozplanowałem i proszę o ewentualne rady, poprwaki. Z góry dzięki.