Jaka wiatrówka do strzelania lotkami?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

Takiego, ino czarniawego znalazłem i nie za takie pieniądze. Nowego.
Zapisywałem się na forum z założeniem dowiedzenia się czegoś o strzelających replikach broni palnej.
P.S.
Pustynne jakoś niezbyt przyjemnie mi się kojarzą :-?
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

green_thunder pisze:Hiszpan63 troszkę tego poprawił i strzelał nie krzywiąc się zbytnio. Oczywiście, nie może to być podstawowy karabin, ale jeden z gadżetów z kolekcji: http://www.militaria.pl/crosman/wiatrow ... l?cat=1179
A i owszem ... przez chwilkę posiadałem . Całkiem sympatycznie pompowało się do czterech pompek . Fajnie pykał z otwartych , z kolimatorem i z lunetą . Generalnie podwórkowe pykadełko , aczkolwiek da się do tarczy też postrzelać .

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Stało się.
Zamówiłem i oczekuję kuriera. Koszt 289zł za pobraniem z wliczonymi kosztami przesyłki i sprawdzeniem towaru przy kurierze.
http://allegro.pl/wiatrowka-crosman-m4- ... 42027.html

Problem lotek dalej pozostał :cry:
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Gebi pisze:Stało się.
... żebyś nie był zdziwiony , bo ten Twój zamówiony model strasznie trzeszczy przy obsłudze :idea: MK177 są pod tym względem lepiej dopracowane . Ale co tam ... byle była zabawa.. ;)
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Jeżdżąc turystycznie po Polsce odwiedzam swoją liczną rodzinę zabierając przy okazji różniste sprzęty strzelające do konserwacji i przeglądu / i darmowej nauki co oczywiste /. Jednym z egzemplarzy była gładkolufowa chinka bez żadnej nazwy . Badziewie okropne - szczerbinkę można było bez żadnego oporu przestawić o +/- 1 mm w każdą stronę . Nic dziwnego , że właściciel określał ją jako " chinolstwo ". Po naprawieniu wszystkich błędów wynikających z taniej i masowej produkcji postanowiłem ją przestrzelać lotkami i zwykłym diabolo . Lufa okazała się bardzo podkalibrowa , tak , że śrut trzeba było wpychać do lufy . Okazało się , że strzelanie ze śrutu jest zaskakująco celne na dystansie do 20 m , natomiast celność lotek to w porównaniu ze śrutem całkowite nieporozumienie . Może ktoś strzelający z lotek ma opinię na ten temat i może odmienne obserwacje .
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Hiszpan63
Domyślam się. Waga na to wskazuje. Na początku tak samo miałem z Pumpmasterem 760. Trochę go przesmarowałem i w miarę używania skrzypienie ustało. No, o tą zabawę właśnie chodzi. Jeśli okaże się, że trzeszczy bardziej, niż Pumpmaster zwyczajnie odeślę go z powrotem. Ten model bardziej mi się podoba. Mniejsza ilość plastiku zapewne jest przyczyną mniejszej sztywności i skrzypienia. Ciekawe, czy akcesoria od modeli ASG tej repliki będą pasować? Ponad dwie setki różnicy za trzeszczenie lub jego brak (40%) jest dla mnie do przyjęcia. Byle nie był gorszy od Pumpmastera. Magazynki ma te same na śrut diabolo, więc mam ich już całkiem sporo. Zobaczymy.
Na marginesie: czy wnętrza obu modeli aż tak bardzo się różnią pod względem mechanicznym?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Filo pisze:Może ktoś strzelający z lotek ma opinię na ten temat i może odmienne obserwacje .
...łeee, tu chyba nie ma takich :P ...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Gebi pisze:czy wnętrza obu modeli aż tak bardzo się różnią pod względem mechanicznym?
... system jest ten sam ...
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Filo
:? Pewnie tylko ja wpadłem na pomysł, by strzelać lotkami :?
W Tytana bałbym się załadować lotkę. Nawet nie ze względu na potencjalne zniszczenie lufy, co ewentualne niebezpieczeństwo zranienia, a nawet ... gorzej. Siebie, lub kogoś postronnego.
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Hiszpan63 pisze:
Gebi pisze:czy wnętrza obu modeli aż tak bardzo się różnią pod względem mechanicznym?
... system jest ten sam ...
Zatem na czym polega lepsze wykonanie tego modelu? Ilość plastiku, jego jakość, materiały użyte to wykonania systemu wewnętrznego?
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

To co widać na zewnątrz trzyma całe bebechy . Lepsza dźwignia pompki . Bardziej ergonomiczne łoże . Lepszy plastik.
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Lotkami się z tego strzelać nie da. Niemniej przybył przed 3 godzinami kurier z M4-177 Crosmana. Być może trafiłem na jakiś wyjątkowy egzemplarz, ale nic nie trzeszczy i nie skrzypi podczas pompowania. Wygląda całkiem przyzwoicie. Strzela się się z tego całkiem przyjemnie w domu. Zarówno śrutem, jak i kulkami. Trochę się namęczyłem, by ustawić przyrządy celownicze i ją przystrzelać do warunków domowych. W Pumpmasterze 760 regulacja prawie nie istnieje (no, może jak w "kałachu" - skokowo). Pierwsze wrażenia pozytywne. Fajne jest to, że w atrapie magazynka można sobie trzymać naładowane magazynki na śrut. Szkoda, że nie ma chwytu taktycznego (tego "nosidełka" u góry - na stronie crosmana można takie znaleźć). Może od ASG uda mi się "cóś" dopasować sensownego. W porównaniu z Pumpmasterem jest zdecydowanie szybszy podczas strzelania kulkami. Regulowana długość kolby też jest przydatna. Pomyślę o jakiejś lunecie, albo kolimatorze. Naturalnie cenowo dopasowanych do karabinka. Radocha jest :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Gebi pisze: Już mój ci ON |!
Być może z racji wieku preferuję sprzęt w drewienku .
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Filo
"Amerycki" już mam, "Hamerykanie" lubią plastik (znaczy się ABS i takie tam polimery różniste, włókna węglowe i inne cudactwa :lol: Z drewienka chciałbym AK47 :oops: Albo, żeby przynajmniej wyglądał na drewniany :/
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Dobra, przeróbmy to teraz na pcp...