Chodzi o najlepsza do wiatrówki która ma 270 m/s - AirMaster 400
Jakie przybliżenie jest do niej najlepsze (miałem 4x20 ale była zasłaba i sprzedałem)
Jaka luneta jest najlepsza ?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
- Ściepnik
Kolego kiler8875. Nie bardzo da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Po przeczytaniu obydwu Twoich postów, które dotychczas napisałeś, można wywnioskować, że masz spore umiejętności strzeleckie, nieprzeciętnie celnego Airmastera 400 a zestaw którego używałeś dotychczas (karabinek i luneta) z nawiązką zadowoliłby większość rekreacyjnych strzelców wiatrowych ("z 20-30m trafiam z niej w 10 sam środek tarczy"). Musisz napisać coś wiecej o swoich oczekiwaniach wobec sprzętu. Koniecznie też zarejestruj broń pneumatyczną którą posiadasz, gdyż znane mi śruty popularnych marek, wystrzelone z prędkością 270 m/s przekroczą ustawowy limit 17J energii kinetycznej. Jeśli nie zarejestrujesz, to ewentualne spotkanie z Policją nie będzie przyjemne.
Wiatrówki różne
-
Najlepsza luneta? http://marchscopes.com/ Głupie pytanie- głupia odpowiedź.... Może jakiś budżet....? A najlepiej poczytaj.
HW 40
HW 97k +Delta
HW 97k +Delta
-
Hmmm, jak się obracasz w tym przedziale produkcyjnym, to kup x6, albo x8...kiler8875 pisze:miałem 4x20 ale była zasłaba i sprzedałem
Albo taką, przez którą będziesz widział...
Albo taką, która Ci nie wybuchnie na FAc-u...
Albo dobierz ulubionym kolorem szkieł...
Rozumiem, że masz zarejestrowany sprzęt ?
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
Najechaliście na chłopaka, prędkość którą podał zaczerpnął prawdopodobnie z ulotki reklamowej sprzedawcy u którego kupował karabinek. Ze źle postawił pytanie?Nie sprecyzował oczekiwań? Pamiętam swoje początki na forum, również nie bardzo wiedziałem jak pytać i o co.
Kolego kiler8875 , wszystko zależy od oczekiwań odnośnie nowego sprzętu i funduszy jakie możesz na niego przeznaczyć. W większości przypadków jako pierwsza lupka polecane są
PP 3-9X40, PP 3-12X42, DOC 3-9 x40 Leapers lub Barska 2-7X32. Wszystkie wymienione modele wyrobiły sobie opinie dobrego stosunku jakości do ceny. Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji który z nich. Nie znamy twoich preferencji nie wiemy czy wolisz lupki mniejsze czy większe i tp. Oczywiście można kupić celownik i z kilka tysięcy złotych, ale czy warto kupować lupkę droższą od karabinka? Co do prędkości która podałeś czy karabinek był mierzony na chrono, czy sa to dane z ulotki sprzedawcy. Wybacz lecz niektórym z nas trudno jest uwierzyć że z tak wysilonego karabinka można uzyskać wyniki o których pisałeś. Zwykle moc nie idzie w parze z celnością.
Kolego kiler8875 , wszystko zależy od oczekiwań odnośnie nowego sprzętu i funduszy jakie możesz na niego przeznaczyć. W większości przypadków jako pierwsza lupka polecane są
PP 3-9X40, PP 3-12X42, DOC 3-9 x40 Leapers lub Barska 2-7X32. Wszystkie wymienione modele wyrobiły sobie opinie dobrego stosunku jakości do ceny. Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji który z nich. Nie znamy twoich preferencji nie wiemy czy wolisz lupki mniejsze czy większe i tp. Oczywiście można kupić celownik i z kilka tysięcy złotych, ale czy warto kupować lupkę droższą od karabinka? Co do prędkości która podałeś czy karabinek był mierzony na chrono, czy sa to dane z ulotki sprzedawcy. Wybacz lecz niektórym z nas trudno jest uwierzyć że z tak wysilonego karabinka można uzyskać wyniki o których pisałeś. Zwykle moc nie idzie w parze z celnością.
Bycie nieuzbrojonym pociąga za sobą wiele złych rzeczy, w tym powszechna pogardę - Niccolo Machiavelli
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
-
WartoApetizer pisze:czy warto kupować lupkę droższą od karabinka?

Nikt na nikogo nie najechał...po prostu mało precyzyjne pytanie

Moja pierwszą lupka też była jakaś 4x20. Na szczęście zacząłem czytać fora...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS