Jaka luneta jest najlepsza ?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

kiler8875

Jaka luneta jest najlepsza ?

Post autor: kiler8875 »

Chodzi o najlepsza do wiatrówki która ma 270 m/s - AirMaster 400

Jakie przybliżenie jest do niej najlepsze (miałem 4x20 ale była zasłaba i sprzedałem)
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Air Master i 270m/s :! :mrgreen: Rozumiem, że powtarzalnie na chrono? Nie boisz się???
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Negza
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Negza »

Kolego kiler8875. Nie bardzo da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Po przeczytaniu obydwu Twoich postów, które dotychczas napisałeś, można wywnioskować, że masz spore umiejętności strzeleckie, nieprzeciętnie celnego Airmastera 400 a zestaw którego używałeś dotychczas (karabinek i luneta) z nawiązką zadowoliłby większość rekreacyjnych strzelców wiatrowych ("z 20-30m trafiam z niej w 10 sam środek tarczy"). Musisz napisać coś wiecej o swoich oczekiwaniach wobec sprzętu. Koniecznie też zarejestruj broń pneumatyczną którą posiadasz, gdyż znane mi śruty popularnych marek, wystrzelone z prędkością 270 m/s przekroczą ustawowy limit 17J energii kinetycznej. Jeśli nie zarejestrujesz, to ewentualne spotkanie z Policją nie będzie przyjemne.
Wiatrówki różne
Awatar użytkownika
macioto

Post autor: macioto »

Najlepsza luneta? http://marchscopes.com/ Głupie pytanie- głupia odpowiedź.... Może jakiś budżet....? A najlepiej poczytaj.
HW 40
HW 97k +Delta
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

kiler8875 pisze:miałem 4x20 ale była zasłaba i sprzedałem
Hmmm, jak się obracasz w tym przedziale produkcyjnym, to kup x6, albo x8...
Albo taką, przez którą będziesz widział...
Albo taką, która Ci nie wybuchnie na FAc-u...
Albo dobierz ulubionym kolorem szkieł...
Rozumiem, że masz zarejestrowany sprzęt ?
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
Apetizer

Post autor: Apetizer »

Najechaliście na chłopaka, prędkość którą podał zaczerpnął prawdopodobnie z ulotki reklamowej sprzedawcy u którego kupował karabinek. Ze źle postawił pytanie?Nie sprecyzował oczekiwań? Pamiętam swoje początki na forum, również nie bardzo wiedziałem jak pytać i o co.
Kolego kiler8875 , wszystko zależy od oczekiwań odnośnie nowego sprzętu i funduszy jakie możesz na niego przeznaczyć. W większości przypadków jako pierwsza lupka polecane są
PP 3-9X40, PP 3-12X42, DOC 3-9 x40 Leapers lub Barska 2-7X32. Wszystkie wymienione modele wyrobiły sobie opinie dobrego stosunku jakości do ceny. Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji który z nich. Nie znamy twoich preferencji nie wiemy czy wolisz lupki mniejsze czy większe i tp. Oczywiście można kupić celownik i z kilka tysięcy złotych, ale czy warto kupować lupkę droższą od karabinka? Co do prędkości która podałeś czy karabinek był mierzony na chrono, czy sa to dane z ulotki sprzedawcy. Wybacz lecz niektórym z nas trudno jest uwierzyć że z tak wysilonego karabinka można uzyskać wyniki o których pisałeś. Zwykle moc nie idzie w parze z celnością.
Bycie nieuzbrojonym pociąga za sobą wiele złych rzeczy, w tym powszechna pogardę - Niccolo Machiavelli
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Apetizer pisze:czy warto kupować lupkę droższą od karabinka?
Warto :)
Nikt na nikogo nie najechał...po prostu mało precyzyjne pytanie ;)
Moja pierwszą lupka też była jakaś 4x20. Na szczęście zacząłem czytać fora...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS