Zakładam temat bo sporo szukałem i nie znalazłem, bądź przeoczyłem. Jeżeli to drugie, poproszę o link - z chęcią poczytam, a temat będzie do zamknięcia.
Co prawda dokonałem już zakupu i wiatrówka do mnie idzie, aczkolwiek długo zastanawiałem się czy sprzęt zakupić w którymś z wiodących sklepów (Militaria, Arobroń) czy na Allegro?
Pomijając "HIT" i takie tam, ciekawy jestem tego śrutu teflonowego, a te próbki w zestawie pewnie mi wystarczą - wszak nie będę kupował browaru żeby napić się piwa
Mam nadzieję że mi się ten Crosman nie zatnie przy pierwszym strzale
To słabo czytałeś forum. Tego gówna nie wkłada się do lufy, bo zakleja bruzdy w lufie. Będzie dobry teflon, to strzelisz kilka, kilkanaście razy i nic takiego się nie stanie, ale częściej to jest zwykły plastyk nazwany teflonem i po jednym, dwóch strzałach będziesz miał "kit" w lufie.
blucas pisze:Śrut niestety też lipa. Najlepiej nada się na odlanie żołnierzyków lub ciężarków do wędki.
Ostatnio do czynienia miałem z fachowcem co stwierdził że śrut jest przecież dobry, tylko ja się czepiam. Więcej już na ten temat ze "sniper'em" nie rozmawiałem.
A co się jeszcze bezskutecznie nagadałem żeby ołówka zdjął, gdyż przez niego w nic nie trafia...
Niektórym nie warto zatem tłumaczyć takich "tajników", gdyż oni wiedzą lepiej.
Z lezącej z podpórką na 15m już można mieć jakieś wyniki co do śrutu, wiadomo, czym większa odległość, tym bardziej miarodajny wynik, ale faktycznie, tak jak Łukasz pisze, w pierwszej kolejności wiatrówka musi Cię polubić i vice-versa .
Na dzień dobry pomyśl o wymianie bebechów w nim . Oryginalna sprężyna ma ponad 4 cm napięcia wstępnego i często są ponad limit 17 J . I koniecznie poprawa spustu a o zerówce nawet nie wspomnę . Jak się wgryziesz w temat , to po poprawkach będziesz zadowolony . Z otwartych puszka po piwku na 60 m sito .
Czytałem również o tuningu wiatrówki w CEKAUS-ie, ale to może później.
Wracając do meritum... omijając ofertę, już podrasowanych, wiatrówek z wyżej wymienionego sklepu... czy pudełkowy sprzęt np. z Militaria.pl będzie poczciwszy od tego z Allegro czy to nie robi różnicy? - to tak dla mojej ciekawości i ku pomocy następnym zapaleńcom którzy przyjdą po mnie
Cros Copperhead, a jak się nauczę strzelać... pewnie będzie coś innego
rednex pisze:czy pudełkowy sprzęt np. z Militaria.pl będzie poczciwszy od tego z Allegro czy to nie robi różnicy?
Będzie dokładnie taki sam . Jedyna różnica to forma magazynowania lub przewalania z kupki na kupkę .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
rednex pisze:W takim razie nie będę kombinował z tym "teflonem" bo faktycznie mogę sobie lufę zaklajstrować
Lotek też nie używaj bo uszkodzisz gwint
rednex pisze:czy pudełkowy sprzęt np. z Militaria.pl będzie poczciwszy od tego z Allegro
W zasadzie nie ma różnicy , wszystko zależy od uczciwości sprzedawcy , ponadto pudełkową wiatrówkę należy rozebrać wyczyścić z mazidła którym jest zakonserwowana i odpowiednio nasmarować . Inaczej będziesz miał diesla , huk i dym z lufy jak z palnej co powoduje często uszkodzenia sprężyny i uszczelki tłoka
O.R.M.O. czuwa
Ostatnio zmieniony 2014-09-15, 11:45 przez januszmariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40