Mało czasu ale może zdążę -) Gamo o gładkiej lufie

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

CZ 803

Mało czasu ale może zdążę -) Gamo o gładkiej lufie

Post autor: CZ 803 »

Witam!
Ostatnio przeglądając znany serwis zobaczyłem:http://www.allegro.pl/item438088897_wia ... m_bcm.html
Nóweczka ale bez gwintu! Firma dobra - tak myślę.
Czy macie doświadczenia gładkolufowe?
Rozsądek mówi że gwintówka celniejsza - a jak w praktyce?
Pozdrawiam!
Andrzej
Pozdrawiam! Andrzej
Awatar użytkownika
arturio111
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: arturio111 »

Ja osobiście gładkolufowej nie polecam. Różnica w celności pomiędzy gładką a gwintowaną ogromna. Sprzęcik fajny ale lufa dyskwalifikuje. Nie wiem ile kosztuje sama lufa ,myślę o ewentualnej wymianie ale raczej się nie opłaci tym bardziej że wiatrówka pewnie osiągnie wyższą cenę. Poszukaj sobie czegoś z gwintem :)
stareńkie HW35 :) Gamoń PR-45, Walther CP88
pięknyzadek

Post autor: pięknyzadek »

niby tak ale z tego co się orientuje u wszystkich nowoczesnych czołgów bojowych żadna lufa jest niegwintowana (by zwiększyć prędkość pocisku) i nie ma większych problemów z trafieniem do celu, kwestia techniki wytworzenia
CZ 803

arturio111 pisze:Ja osobiście gładkolufowej nie polecam. Różnica w celności pomiędzy gładką a gwintowaną ogromna. Sprzęcik fajny ale lufa dyskwalifikuje. Nie wiem ile kosztuje sama lufa ,myślę o ewentualnej wymianie ale raczej się nie opłaci tym bardziej że wiatrówka pewnie osiągnie wyższą cenę. Poszukaj sobie czegoś z gwintem :)
Masz wyczucie cenowe! Już ponad 340 zł!
A co myślisz o tej? Jest wyprzedaż - nie mam zbyt wielkich funduszy ale 300 zł dam rade :)
http://www.militaria.pl/norconia_german ... ml?cat=817
Dzięki Wszystkim za rady!
Andrzej
Pozdrawiam! Andrzej
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Szkoda czasu i atłasu. Miałem to w rękach, a własciwie to co z niej zostało. Chinka, miękki materiał.
CZ 803

Maruda pisze:Szkoda czasu i atłasu. Miałem to w rękach, a własciwie to co z niej zostało. Chinka, miękki materiał.
Dzięki ! więc te Germany to lipa! Chyba rozejrzę się za Slavią albo Iżem :(
Trzeba polegać na sprawdzonych fabrykach :>
Dzięki - czy jakby co mogę zadzwonić na Skype?
Andrzej
Pozdrawiam! Andrzej
Awatar użytkownika
elgregor

Post autor: elgregor »

pięknyzadek pisze: i nie ma większych problemów z trafieniem do celu, kwestia techniki wytworzenia
Ponieważ pociski te są stabilizowane brzechwowo.W wiatrówce gwint nadaje ruch obrotowy śrucinie który to (ruch) ją stabilizuje.Co do lufy gładkiej to można ją porysować ,niektórzy uważają , że rysowanka jest lepsza od gwintowanej,może być natomiast problem ze znaleźieniem wykonawcy.Reasumując prościej będzie kupić "gwintówkę".
Hej Gerwazy,daj gwintówkę...

Z każdym dniem nieustannie zwiększa się grono osób, które mogą pocałować mnie w d**ę

H 100 stg-stg+alchemia+PP 3-9x40,ch-b4(?)+tasco4x20+genialne pomysły na tuning
Awatar użytkownika
arturio111
Ściepnik
Ściepnik

CZ 803 pisze: A co myślisz o tej? Jest wyprzedaż - nie mam zbyt wielkich funduszy ale 300 zł dam rade :)
http://www.militaria.pl/norconia_german ... ml?cat=817
Dzięki Wszystkim za rady!
Andrzej
Zgadza się, to badziew, rozbierałem i próbowałem poprawić nieco taki właśnie sprzęt kolegi. Nie za wiele da się zrobić, jakość materiałów marna jedyne co mi się w niej naprawdę podobało to osada :) Hatsan jest dużo lepszym rozwiązaniem ale szukaj w drewienku (osobiście preferuję drewienko :) sam miałem harrego w polimerku i potem żałowałem) lub jak napisałeś poszukaj czeszki lub ruska :) tylko Iże często nie mają szyny pod optykę więc musisz na to zwrócić uwagę. Poza tym bardzo fajna i celna dmuchawka tylko "słabowita" nieco więc musisz się z tym liczyć :)
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Szynę można zrobić samemu (albo kupić gotową). Energię też można zwiększyć. Mój Jeżyk ma 7-8 J, zależnie od śrutu.
Jeśli to było do mnie, to możesz dzwonić. A jakby co, to czasami jeżdżę na zakupy do Ząbek, możemy się spotkać.
Awatar użytkownika
arturio111
Ściepnik
Ściepnik

Maruda pisze:Szynę można zrobić samemu (albo kupić gotową). Energię też można zwiększyć. Mój Jeżyk ma 7-8 J, zależnie od śrutu.
Jeśli to było do mnie, to możesz dzwonić. A jakby co, to czasami jeżdżę na zakupy do Ząbek, możemy się spotkać.
Jak najbardziej masz rację :) Po prostu zwracam koledze uwagę na szczegół o którym może nie wiedzieć i zdziwić się jak odbierze sprzęt :) Ja nie lubię "niespodzianek" :P
KWP

Post autor: KWP »

Norkoniadżermanycośtamcośtam to ordynarna chińszczyzna, od której lepiej trzymać się z daleka. Produkowana jest przez Industry Brandt, producenta tworzącego buble za 99 pln. W tej wiatrówce (przepraszam- nędznej jej namiastce) nic nie działa jak trzeba, więc zamiast złapać bakcyla tylko się zrazisz to pięknego poniekąd sportu strzeleckiego
Pozdrawiam
KWP