BMK 19 TG za śmieszne pieniądze

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

snierzyn

BMK 19 TG za śmieszne pieniądze

Post autor: snierzyn »

Znalazłem dziś na aukcji coś takiego:
BMK19TG + optyka
O ile się nie mylę, taki zestaw, nawet używany, wart jest dwukrotnie więcej. Zastanawiam się, czy facet wie, co sprzedaje (w opisie walnął np kaliber 45.00), czy jest to po prostu sprzęt na wykończeniu (albo mi się wydaje, albo w zbliżeniu lufa wydaje się trochę sfatygowana - ciekawe, jak bebechy). W każdym razie napisałem do niego z pytaniem, czy możliwy jest odbiór osobisty, akurat mieszkam w tym samym mieście. Odpisał, że nie ma problemu.
Co o tym myślicie? Warto coś takiego sprawdzić?
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Sprawdzić warto, nie każdy chce od razu na alle robić interes życia...
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Pewnie ja bym to sprawdził. Toż sprawdzenie nic nie kosztuje, a może faktycznie to dobry karabinek.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Skoro możesz pomacać przed zakupem , to obejżyj wszystko dokładnie. Karabinek nie jest szczytem luksusu , ale też ma dobre opinie posiadaczy i co najważniejsze jest prosty w naprawie i tuningu. Ta lunetka w zestawie niestety niewiele jest warta i prawdopodobnie szybko będziesz kupował coś lepsiejszego. Przed zakupem zorientuj sie o dostępność takich części jak uszczelka tłoka i lufy.Kupisz nie kupisz , a rozebrać w razie czego trzeba i dobrze by było poskładać raz a porządnie.

Cena jak cena ... moim zdaniem na lufie jakieś rdzawe wykwity widać , a i drewienko ma uszkodzenia , a podobno mało używana ... patrzeć oczami nie emocjami ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Arnie

Post autor: Arnie »

Sprawdź czy lufa gwintowana ;)
STRZELECKA GRUPA SIEKIERKI
Awatar użytkownika
MFor

Post autor: MFor »

A jakie sprzedawca "fajne" ma negatywne komentarze. ;)

No, ale karabinek na miejscu, więc podjechać i obejrzeć można.
Arnie pisze:Sprawdź czy lufa gwintowana ;)
I czy nie robi się "banan" za każdym domknięciem zamka w inną stronę . :mrgreen:
www.forGuns.pl - Akcesoria strzeleckie i rekreacyjno-sportowe (uaktualnienie 10.10.)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

No, poczytałem trochę i wycofuję się ze swojego, "że warto"...to zwykły handlarz, który wali wszystko, jak leci, a wszystko pewnie ma po dziaduniu...chyba szkoda zachodu...
Awatar użytkownika
debowy

Post autor: debowy »

Hiszpan63 pisze:dostępność takich części jak uszczelka tłoka i lufy.Kupisz nie kupisz , a rozebrać w razie czego trzeba i dobrze by było poskładać raz a porządnie.
Uszczelka jest ta sama co w Gamo Hunter, ergo pasuje taka jak w Slavii 634. :>
Prędkość, CB, walki kordem? To nie dla mnie, jeżdżę Fordem :)

Sprawy tuningowe: debowy@e-tawerna.pl
snierzyn

Post autor: snierzyn »

A więc tak. W nocy dostałem maila o treści: "Sprzedam za 190zl i dowioze na miejsce" i numer telefonu. Dzwonię.. pytam się, czy możliwy będzie test, tzn sprawdzenie sprzętu w terenie.. Otrzymałem odpowiedź, że sprzedawca daje gwarancję, ale nie może dać strzelać każdemu, kto chce. Tak to zabrzmiało.
Ciekaw jestem, co teraz zrobi właściciel i komu przypadnie ten karabinek.. Ja się do niego zniechęciłem po odmowie próbnego strzelanka.. Ale postaram się dotrzeć do przyszłego właściciela i opisać jego wrażenia.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

snierzyn pisze: Otrzymałem odpowiedź, że sprzedawca daje gwarancję, ale nie może dać strzelać każdemu, kto chce.
I koniec rozmowy :/ ... albo jakaś lipa , albo nie zależy mu na sprzedaży ... prędzej lipa ....

[ Dodano: 2010-11-09, 12:28 ]
Jeżeli kogoś nie przeraża cal. 5.5mm , to jest to dobry sprzęcik , w dobrej cenie i chyba niezbyt używany ... http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=72258 ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)