BMK 19 TG za śmieszne pieniądze
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
BMK 19 TG za śmieszne pieniądze
Znalazłem dziś na aukcji coś takiego:
BMK19TG + optyka
O ile się nie mylę, taki zestaw, nawet używany, wart jest dwukrotnie więcej. Zastanawiam się, czy facet wie, co sprzedaje (w opisie walnął np kaliber 45.00), czy jest to po prostu sprzęt na wykończeniu (albo mi się wydaje, albo w zbliżeniu lufa wydaje się trochę sfatygowana - ciekawe, jak bebechy). W każdym razie napisałem do niego z pytaniem, czy możliwy jest odbiór osobisty, akurat mieszkam w tym samym mieście. Odpisał, że nie ma problemu.
Co o tym myślicie? Warto coś takiego sprawdzić?
BMK19TG + optyka
O ile się nie mylę, taki zestaw, nawet używany, wart jest dwukrotnie więcej. Zastanawiam się, czy facet wie, co sprzedaje (w opisie walnął np kaliber 45.00), czy jest to po prostu sprzęt na wykończeniu (albo mi się wydaje, albo w zbliżeniu lufa wydaje się trochę sfatygowana - ciekawe, jak bebechy). W każdym razie napisałem do niego z pytaniem, czy możliwy jest odbiór osobisty, akurat mieszkam w tym samym mieście. Odpisał, że nie ma problemu.
Co o tym myślicie? Warto coś takiego sprawdzić?
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Skoro możesz pomacać przed zakupem , to obejżyj wszystko dokładnie. Karabinek nie jest szczytem luksusu , ale też ma dobre opinie posiadaczy i co najważniejsze jest prosty w naprawie i tuningu. Ta lunetka w zestawie niestety niewiele jest warta i prawdopodobnie szybko będziesz kupował coś lepsiejszego. Przed zakupem zorientuj sie o dostępność takich części jak uszczelka tłoka i lufy.Kupisz nie kupisz , a rozebrać w razie czego trzeba i dobrze by było poskładać raz a porządnie.
Cena jak cena ... moim zdaniem na lufie jakieś rdzawe wykwity widać , a i drewienko ma uszkodzenia , a podobno mało używana ... patrzeć oczami nie emocjami
Cena jak cena ... moim zdaniem na lufie jakieś rdzawe wykwity widać , a i drewienko ma uszkodzenia , a podobno mało używana ... patrzeć oczami nie emocjami

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
A jakie sprzedawca "fajne" ma negatywne komentarze.
No, ale karabinek na miejscu, więc podjechać i obejrzeć można.

No, ale karabinek na miejscu, więc podjechać i obejrzeć można.
I czy nie robi się "banan" za każdym domknięciem zamka w inną stronę .Arnie pisze:Sprawdź czy lufa gwintowana

www.forGuns.pl - Akcesoria strzeleckie i rekreacyjno-sportowe (uaktualnienie 10.10.)
-
-
-
A więc tak. W nocy dostałem maila o treści: "Sprzedam za 190zl i dowioze na miejsce" i numer telefonu. Dzwonię.. pytam się, czy możliwy będzie test, tzn sprawdzenie sprzętu w terenie.. Otrzymałem odpowiedź, że sprzedawca daje gwarancję, ale nie może dać strzelać każdemu, kto chce. Tak to zabrzmiało.
Ciekaw jestem, co teraz zrobi właściciel i komu przypadnie ten karabinek.. Ja się do niego zniechęciłem po odmowie próbnego strzelanka.. Ale postaram się dotrzeć do przyszłego właściciela i opisać jego wrażenia.
Ciekaw jestem, co teraz zrobi właściciel i komu przypadnie ten karabinek.. Ja się do niego zniechęciłem po odmowie próbnego strzelanka.. Ale postaram się dotrzeć do przyszłego właściciela i opisać jego wrażenia.
-
- Ściepnik
I koniec rozmowysnierzyn pisze: Otrzymałem odpowiedź, że sprzedawca daje gwarancję, ale nie może dać strzelać każdemu, kto chce.

[ Dodano: 2010-11-09, 12:28 ]
Jeżeli kogoś nie przeraża cal. 5.5mm , to jest to dobry sprzęcik , w dobrej cenie i chyba niezbyt używany ... http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=72258 ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy