Doberman pisze:Tylko jeden mały minus
DOE ma rok gwarancji a PP ma dwa lata
Wiesz co oni sobie moga zrobić z tym "gwarancja na rok"? Wsadzić w buty, bedą wyżsi.
Gwarancję masz zapewnioną ustawowo na 2 lata, chyba że sprzęt kupiłeś na firmę, wtedy na 1 rok (i w tym przypadku moga powiedzieć "gwarancja dwa lata" - wtedy mimo firmy masz te zapewnione 2 lata. Ale nie odwrotnie

)
Że gwarancję producent daje na rok, Ciebie to nie obchodzi, później sklep obowiązany jest zapewnić Ci rękojmię. Więc nie bać się a walczyć o swoje.
Tylko paragon, jeżeli jest na termicznym papierze, schowaj w suche i ciemne miejsce, nie zgnieciony/przygnieciony, bo maja tendencję do zanikania...
Co do samych lupek, to ja mam PP (6x40), ale ze starego miotu, które to podobnież są bardziej wytrzymałe. No ja na swojego nie narzekam, przeciwnie, zacne to szkło...
Co do powiększenia - mi w zupełności 6x wystarcza, nawet na dłuższe dystanse (a strzelałem już nba ok. 75m) było bardzo dobrze. A noszę okulary podobno. Zawody przeszedłem na 6x i w sumie tylko i wyłącznie moją winą było niepołożenie figurki.
Na 30m na 12x... wow, to dopiero ten krzyż by latał na tarczy

Z leżącej może i lepiej by było...
Zresztą, mniejsze powiększenie wyrobi Ci lepszą celność - takie moje wlasne zdanie. Bo w końcu bedziesz musiał się przyłożyć i na mały punkt (bo powiększenie małe) ten celownik naprowadzić. A nie, cel rozsadza Ci lunetę i z 30m na kapslu od PETa możesz datę spożycia przeczytrać...
Nie jesteśmy snajperami walącymi w cel z 1 km.