Nowa wiatrówka (na 18stkę)

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Walend
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Walend »

DeathGod72 pisze:Skoro wg. szanownych doświadczonych, nieomylnych i wpsaniałomyślnych ekspertów, dlaczego na stronach wielu sklepów oferujących broń, przy wiatrówkach z dolnym naciągiem pojawuia się informacja:

Cytat:
Dolny naciąg to rozwiązanie, które poprawia celność i trwałość karabinka, gdyż lufa nie jest narażona na obciążenia przez cały okres użytkowania
Pojawia się bo jakoś trzeba towar zareklamować. A że większość ludzi nie ma z tym styczności, jest gotowa uwierzyć w zdawało by się, logiczny fakt.
DeathGod72 pisze:Rozumiem, że kupowanie chinek, których w tej cenie jest mnóstwo, jest praktycznie samobójstwem, bo jeśli nawet z czegoś takiego strzelać, to tak, żeby nikt nie widział?
Duża cześć towarzystwa zaczynała, lub przechodziła przez stadium chinek. Nie jest wstydem posiadać czy strzelać z takowej, ale chyba zasadniczym celem strzelectwa, jest czerpanie z tego przyjemności, a notoryczne pudłowanie i walka z mankamentami sprzętu bywa frustrująca. Owszem, zdarzają się fajne egzemplarze, ale trzeba trafić na taki.

Towarzystwo próbuje Ci tylko doradzić. Nikt z nas nie ma na celu zmuszać Cie do czegokolwiek, ale na twoim miejscu postarał bym się wykorzystać czyjąś wiedzę, by samemu się nie sparzyć.
Co do hatsana-miałem, wiem jak to wygląda, bez poprawek ani rusz, a przy okazji spusty są raczej średnie...choć i tak lepsze niż kiedyś.
FWB 300 "Palemka"
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19
Awatar użytkownika
Arnie

Post autor: Arnie »

DeathGod72 pisze:Zapewne wielu z Was nawet nie miało jej w rękach.
Otóż mylisz sie kolego, ponieważ 90% z nas własnie zaczynało od chinek w połowie lat 90-tych. A te opisy na Allegro sa po to, żeby wciskać chłam nieswiadonym niczego klientom :roll:
STRZELECKA GRUPA SIEKIERKI
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

DeathGod72 pisze: Potraficie zepsuć człowiekowi marzenia, jak mało kto.
Sprowadzić na ziemię, tak bym to nazwał.

Chociaż odnoszę wrażenie że Twoja chmurka jest jakaś pancerna, bo już wszyscy nią trzęsą , a Ty i tak zostajesz w obłokach.

Posłuchaj rad. Weź dopieszczonego łamańca z K/S Czy tu czy na Iwebie - to jest jedyne wyjście na zakup karabinka za 500 zł , w który nie trzeba będzie ingerować żeby było miło celnie, przyjemnie i trwale .

Za ciut więcej jak 500 zł można już wychaczyć nowy karabinek łamany który da Ci więcej przyjemności i radości niż Hatsan nawet po podstawowych przeróbkach (co nie czyni go złym, tylko wymagającym grubego grzebania i cierpliwości) .
A w Kupię/Sprzedam to już masz niezły wybór, Sławki , Besy, HW - Mozna nawet 50-kę trafić oscylującą w tych pieniążkach. Nie mówiąc o starych dobrych gamoniach.

Przemyśl to wszystko na zimno, a jak postawisz już krok na ziemi i puścisz tą chmurkę niech sobie leci i zadasz pytanie :
"Drodzy koledzy, chciał bym kupić wiatrówkę za około 500 zł , pomożecie ? "
To padną rozsądne propozycje...
Pozdrawiam!
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
DeathGod72

Post autor: DeathGod72 »

Kombat69 pisze:
DeathGod72 pisze: Potraficie zepsuć człowiekowi marzenia, jak mało kto.
Sprowadzić na ziemię, tak bym to nazwał.

Chociaż odnoszę wrażenie że Twoja chmurka jest jakaś pancerna, bo już wszyscy nią trzęsą , a Ty i tak zostajesz w obłokach.

Posłuchaj rad. Weź dopieszczonego łamańca z K/S Czy tu czy na Iwebie - to jest jedyne wyjście na zakup karabinka za 500 zł , w który nie trzeba będzie ingerować żeby było miło celnie, przyjemnie i trwale .

Za ciut więcej jak 500 zł można już wychaczyć nowy karabinek łamany który da Ci więcej przyjemności i radości niż Hatsan nawet po podstawowych przeróbkach (co nie czyni go złym, tylko wymagającym grubego grzebania i cierpliwości) .
A w Kupię/Sprzedam to już masz niezły wybór, Sławki , Besy, HW - Mozna nawet 50-kę trafić oscylującą w tych pieniążkach. Nie mówiąc o starych dobrych gamoniach.

Przemyśl to wszystko na zimno, a jak postawisz już krok na ziemi i puścisz tą chmurkę niech sobie leci i zadasz pytanie :
"Drodzy koledzy, chciał bym kupić wiatrówkę za około 500 zł , pomożecie ? "
To padną rozsądne propozycje...
Pozdrawiam!
A zatem (już teraz na spokojnie): Przepraszam wszystkich. Ja (jak na razie) niedoświadczony w tym temacie człowiek, nie mogłem zrozumieć w jaki sposób wiatrówka łamana jest wytrzymalsza od tej "ze stałą lufą". Skoro polecacie panowie "łamacza", to co to miałoby być (konkretnie)? Chciałbym, by było to nieco tańsze, gotowe do używania i niepotrzebujące dodatkowych ingerencji.
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

DeathGod72 pisze:A zatem (już teraz na spokojnie):
- :) myślę że za 500 zł dostaniesz używaną i już dopieszczoną Slavię 634 (tak wiem znowu Slavka), karabinek naprawdę wdzięczny i łamany. Ja też nie byłem przekonany do "łamańców", ale skoro Przemek od dwóch lat pisze ( i ma na to świadków, że ze Slavki zrzuca kapsle na 50m) to uwierzyłem że lufa się nie luzuje i nadal sprzęt jest celny.
Myślę , że któryś model BMK (pytaj chłopaków który też sprawi Ci frajdę)
A co do "chinek" to mają jedną ważną cechę, jeżeli w pierwszej chwili nie zniechęcą do strzelectwa, to na bank nim zarażają :) Sam zaczynałem od takiej, i nadal mam dwie (do naprawy) w piwnicy :)
Mam nadzieję, że szybko coś wybierzesz i dołączysz do światka zadowolonych strzelców.
Pozdrawiam

Oto Slavia za 450zł
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=824 ... c21ebd1af5
i Harnaś za 500zł z polimerową osadą po tuningu u Alchemika
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=823 ... 40cf14924c
Ostatnio zmieniony 2011-08-07, 18:02 przez tregarth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

tregarth pisze:ale skoro Przemek od dwóch lat pisze ( i ma na to świadków, że ze Slavki zrzuca kapsle na 50m
Dziś Tomek (Makstom) i Jarek (Kinkong) robili to samo z 634-ek :D Czestnoje pionierskoje :mrgreen:
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
DeathGod72

A jakieś linki do "dopieszczonych Slavii"? Bo ja, mimo może bym i ją znalazł, nie jestem pewien, czy poznał bym różnice pomiędzy fabryczną konfiguracją, a tuningowaną...
Awatar użytkownika
tregarth

A mnie to jeszcze z 10 lat treningów brakuje do takiego wyniku :)
DeathGod72

U tego Hatsana, do którego link podałeś obniżka na 450zł. :D Interesująca... Aczkolwiek, ta skórzana baka policzkowa dziwnie wygląda...
DeathGod72

Awatar użytkownika
tregarth

Tak jak napisałeś, dziwoląg :)
Jak na moje oko to pomalowana na czarno B3 z jakimś wycięciem w kolbie.
A luneta to porażka, mam takie dziadostwo i absolutnie NIC przez nią nie widać. Nawet się ustawić nie da!

A na filmie mało nie pdałem :Takie tarcie że aż idzie dym" :shock: Diesel to nic dobrego i wcale nie oznacza "dużej mocy".
Poza tym wiatrówka nie ma mocy tylko energię :)
Nie zawracaj sobie głowy tym dziadostwem!
januszrg

Post autor: januszrg »

Na Twoim miejscu,zamiast na all.... sprawdziłbym na stronie CEKAUS-u.Mają Hatsany w interesującej Cię cenie i są one już "alchemizowane".
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Tak jak pisał Janusz. Zajrzyj na stronę cekausa i kup hatsana po poprawkach, albo poluj na używkę slavię na forum IWEB. Uwierz, naprawdę chcemy ci pomóc, nic lepszego w cenie 500 nie kupisz a te dwie propozycje sa naprawdę celne, mocne ogólnie dobre. Gdyby było coś jeszcze napewno byśmy o tym wiedzieli i ci zproponowali.
Diablik + Waver v10 2-10x38
DeathGod72

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Bierz tego z iwebu ... masz już wszystko gotowe . Tyle , że bez przyrządów celowniczych , to optyka wskazana ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)