Wkręt => do drewna, blachy, plastiku, czyli wkręcany w materiał jednolity,
Śruba => połączenie gwintowe, wkręcana w gwintowany otwór (najczęściej metalowa nakrętka lub inny element z otworem z naciętą rzeźbą).
PS. A mój post w tym temacie to jest typowy "wtręt" (ale niezłośliwy)
Miłej lektóry ! http://www.zps.pl/ires/produkty/6/0165/5/ I jednocześnie przepraszam że i producent jak i dystrybutor do powyższego postu się nie dostosował.
Nieuk jeden, nawet nie wie czym handluje. Ja też nie być złośliwy - ja być praktyk!.
motto tak mądre, że aż ukraść je koledze musiałem:
"Jeśli broń zabija, to długopisy robią błędy ortograficzne"
Panowie wy tu gadu gadu o śrubach i wkrętach a temat odłogiem leży:)))
lepiej Heniuta powiedz kolego czemu ty tak przy Co2 napędzie mocno ostajesz....bo z tego co wyczytałem w postach na innym forum:))) to wolisz Co2 niż PCP.... mnie np smuci fakt że mając pistolca na Co2 będę musiał w zimie jeno na niego patrzeć jeśli nie znajdę strzelnicy w pomieszczeniu z temperaturą dodatnią....a przy PCP mógłbym i na mrozie pyknąć do jakiegoś zacnego celu:))
strzelać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej....
Jest to proste jak budowa cepa.
Na mistrzostwa się nie wybieram - ja se strzelam.
Ostatnio zresztą więcej grzebę niż strzelam.
Ale już grzebanie na końcówce - fotki chyba jutro po południu.
Biorę se zatem dwie czy cztery bombiczki w kieszeń, trochę śruta, pljkę złożę tak że ma tylko 46 cm i pod kurtką jej dobrze, w oczy się nikomu nie wbija.
Strzela się fajnie, celnie i bez szarpaniny.
Zero butli, węży, przetoczek, użerania się z nabijaniem butli powietrzem i potem wożenia - ciągania takiej "bomby 300 at." - której nigdy więcej niż w 1/3 nie wykorzystasz.
Z tym zimnem nie przesadzaj - pistolet, rewolwer możesz w kieszeni trzymać.
Dla mnie same plusy - a że 2-3, czy też 5 m / sek różnicy - nic to.
I tak mniejszej szkody w celowaniu zrobią niż wierzgająca nieprzewidywalnie sprężyna.
Heniu, zwracam honor : wkręt ma nacięcie na łbie, sprawdziłem w Wikipedii
...a i tak najwłaściwsze techniczne określenia to: dynks, pipsztok, pier...lnik, itp. Każdy od razu wie o co chodzi ;P
Łe tam, zaraz honor - wiedziałem to powiedziałem !
A tak jeszcze na marginesie do zimy i CO2 - polecam: http://www.guns.com.pl/c3576w.html Zastosowania nie polecam !
Wiem czytałem ten artykuł kiedyś , ale piszę tak o tej zimie bo wszyscy wokół krzyczą że nie da rady ..a jeśli już to osiągi są sporo gorsze...ale fakt skoro on mógł strzelać z tego rewolweru to chyba nie ma problemu...skądinąd zdecydowanie milej byłoby postrzelać gdzieś w jakiejś małej hali lub obszernej piwnicy niż na mrozie ładować magazynek ...muszę się rozejrzeć za jakimiś możliwościami w tym zakresie:)))...a swoją drogą to zauważyłem po raz pierwszy dziwne rozbieżności w wielkości bombiczek 12g....otóż zwykle kupuję albo Umarex albo jakieś takie żółtawego koloru w sklepie najbliżej domu....ale teraz w sobotę było już za późno -pozamykane po 14-tej więc musiałem udać się na Tamkę i w wiadomym sklepie na M.... zakupiłem Crosmany.....wszystko było ok i mile zaskoczyła mnie ich wydajność bo strzelam z nich przynajmniej 10 w miarę stabilnych kulek więcej niz z poprzedników ale okazuje się że na 20 zakupionych przynajmniej 5 nabojów było o 3-4mm większych rozmiarem niż standart....niemile mnie to zaskoczyło bo w moim Tanfoglio magazynek jest tak szczupły że wkładam nabój bokiem i dokręcam od dołu ....jest tam dana tolerancje wymiarowa ale i tak nabój Crosmana jeśli trafi się ten większy to wkładam na wcisk ...nie jest to chyba dobre bo podczas ładowania naciska na zawór u góry magazynka...szkoda bo i cena była super 1,25 zasztukę i wydajność lepsza...pewnie jednak będę musiał zrezygnować z nich w obawie o całość zaworu w magazynku...
Wczoraj na jednej ze stron zobaczyłem informacje że mieli dostawe z Cyber Gun i między innymi magazynki do Tanfoglio Witness, oczywiście zaraz do nich napisałem i dostałem odpowiedź że na dniach będą dostępne, cena 125zł.
unkas pisze:Nie wiem czy mogę tu podać nazwę żeby nie było że reklama, wiadomość ta jest na stronie Military.pl
Od razu pisze ze nie mam nic wspólnego z tą firmą
Już są dostępne
U Nas jest normalnie Wszelkie pomocne linki do sklepów, aukcji wklejamy bez obaw.
Info na PW może dostać tylko osoba zainteresowana, a tak skorzystać może każdy kto śledzi temat.
No i fajnie. Jak tylko dotrze do mnie moj pistolecik to pewnie zakupię zapasowy magazynek.
A kulki jakieś konkretne polecacie? Nie chcę wywarzać otwartych drzwi.
Jeszcze nie strzelałem takimi ale pewnie zakupię ...skoro polecają że to wyrób Cyber Guna to warto spróbować czy odbiegają jakością od tego co już znam...zakupię też kilka Co2 produkcji Cyber Gun ...przekonam się czy ich opis to kolejna gadka marketingowa czy może coś konkretnego....)))