jaki pistolet wybrac - 2240, 1377, wz.70????

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

crash85

jaki pistolet wybrac - 2240, 1377, wz.70????

Post autor: crash85 »

koledzy chciałbym kupić pistolet,pierwsze 2 wymienione modele juz mialem,łucznika jeszcze niestety nie miałem nawet w ręku.

crosman 2240 - wiadomo co2,zżera bombiczki,śrut 5,5 - drozszy - najtanszy szit to 200szt za 5zł,sumujac drogo,ale jest mocny i nawet daleko niesie,z kolimatorem kladlem figurke na 30m

crosman 1377,śrut tani,niestety trzeba pompowac,mozna dorobic lub dolaczyc kolbe stock i na kosciach jakis kolimatorek lub inny ołówek i mozna pykac,tylko to pompowanie przed kazdym strzałem jest meczace,mozna tak 10-20x 5 pompek i lapki puchna,choc celny jest w miare,z 20 m z otwartych tłuke puche po złotym napoju raz za razem

łucznik wz.70, 4,5mm, podobno wygodny chwyt,ludzie go trzymaja z sentymentu,na 10m 1gr na tarczy po opanowaniu oczywiscie,sprezyna,latwy dostep do czesci,ale ja bym tak chcial celnie do 20 moze nawet 30 m

pomocy,jesli ktos mial do czynienia z któryms z nich to prosze o rade,opinie,opis osiągnięć itp
potrzebuje cos krótkiego,bo nie zawsze mi sie chce biegac z karabinkiem :D

powiedzmy ze to bedzie taka wiedza w pigułce dla nastepnych z podobnym dylematem,pozdrawiam
cheng13
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: cheng13 »

Trochę wiadomości o Łuczniku masz tu: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=108
Przeczytaj, przemyśl, zawsze możesz do autorów postów wysłać PW z zapytaniem.
Miłej lektury.
J.
orzeszki....koniecznie :)
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

Kup sobie to

http://www.colosus.pl/wiatrowka-pistolet-blow-h-01/

Będziesz bardzo zadowolony !!!
sprężynę naciągnie nawet dziecko
z 10 m zmieścisz się bez problemu w *8" na tarczy Ppn
z 25 m bez problemu trafisz w pudełko po śrutach
bardzo wygodna rękojeść
bardzo lekki pistolecik
bardzo przyjemny strzał nieodczuwalny - pistolet posiada prosty ale skuteczny anty odrzut
solidna konstrukcja
solidnie wykonany pod względem technicznym

Będziesz długo cieszył się z jego posiadania i jego możliwości celnych strzałów.

Łucznik wz 70 - to pistolet wymagający bardzo dużo od strzelca i ciężko i długo będziesz musiał z nim ćwiczyć by go opanować i osiągnąć jego celność. Każdy strzał wymaga dużej koncentracji i dyscypliny strzelania, to nie pistolet do rekreacji.

Obrazek

Obrazek
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Posiadałem blow air'y i potwierdzam ich charakterek, przyjemny dla strzelca. Na Bemowie z ok. 6 m dało radę trafić w patyczek od szaszłyka (przy świadkach) :P
Występuje też jako pierwowzór (hiszpański) pod nazwą norica mod. 01.
Ci, co o nich żle piszą, to "misie". :lol:
Awatar użytkownika
sp7

Post autor: sp7 »

Miałem, strzelałem, potwierdzam.
Opinie zapsuła mu pierwsza seria sprowadzona przez Koltera, a w zasadzie jej wada fabryczna w doborze materiału.
Nagminne zdarzały się samostrzały, jest to potwierdzone opinią biegłych i decyzją PIH o wycofaniu z sprzedaży.
Cała decyzja w formie pdf-u jest w necie.
Mój był albo z innej serii albo już po naprawie - spust leciutki, wyczuwalny i przewidywalny.
Miałem założone lepsze otwarte, regulowane w pełni - szczerbinka chyba od Slawi - na 25 mb
z okna trafiałem w rure wywieki kanalizacyjnej na budynku gospodarczym - średnica 75 mm, i to 100% trafień - a strzelec pistoletowy ze mnie żaden.
motto tak mądre, że aż ukraść je koledze musiałem:
"Jeśli broń zabija, to długopisy robią błędy ortograficzne"
Awatar użytkownika
green_thunder

Żeby naprawić samostrzał wystarczyło napawać kropelkę na zaczep i OK. Tego z przyrządami od slavii też miałem, być może ten sam egzemplarz... ;)
Awatar użytkownika
sp7

Post autor: sp7 »

Chyba ten sam, ja go od mego forumowego dobrego przyjaciela Benio odkupiłem.
Muszka też była podwyższona - no bo musiała.
motto tak mądre, że aż ukraść je koledze musiałem:
"Jeśli broń zabija, to długopisy robią błędy ortograficzne"
Awatar użytkownika
green_thunder

:lol: